1. Einde tweede helft

Het zit erop in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen, waar PSV op 18 december 2011 voor het laatst won.

2. 1-1 Heerenveen! Goal van Rami Al Hajj!

Je voelde het bijna aankomen en dan gebeurt het ook. Heerenveen maakt de 1-1 via Rami Al Hajj, die aan het begin van de tweede helft inviel. PSV-doelman Joël Drommel prutst na een indraaiende vrije trap, Al Hajj reageert attent op de rebound en de bal ligt erin. Totaal onnodig, maar PSV heeft het volledig aan zichzelf te wijten.

3. Tweede helft afgetrapt

De bal rolt weer in Heerenveen. Durft de thuisploeg in de tweede helft ook iets meer aan te vallen?

4. Einde eerste helft

PSV is duidelijk de betere in de eerste helft in Heerenveen. 69 procent balbezit voor de ploeg van Roger Schmidt, maar het staat halverwege slechts 0-1 door de goal van Carlos Vinícius na 13 minuten. Aan die treffer ging mooi voorbereidend werk van Ritsu Doan en Armindo Bruma vooraf.

Instanews image
    © ANP
  5. 0-1 PSV! Goal van Carlos Vinícius!

Daar is de voorsprong voor PSV! Net was Bruma nog boos op Carlos Vinícius, nu vliegt hij de Braziliaan in de armen nadat hij raak schiet nadat Bruma hem met een kopbal in stelling bracht in het strafschopgebied. Het passje van Ritsu Doan richting Bruma was ook fraai.