1. 14/02/2021

  Turkse waterpoloërs vanwege coronagevallen uit OKT in Rotterdam

  De internationale zwemfederatie FINA heeft vlak voor de start van het olympisch kwalificatietoernooi voor waterpoloërs in Rotterdam de Turkse ploeg uit het toernooi gezet. Dat betekent dat elf in plaats van twaalf landen meedoen aan het OKT in het Zwemcentrum Rotterdam. Naar verluidt kampt Turkije met een aantal coronagevallen binnen de selectie.

  Bij drie of meer positieve tests wordt een deelnemend land uit het OKT gezet. Turkije zou het zondag in groep A opnemen tegen Montenegro. Alle wedstrijden van de Turken komen te vervallen. De Nederlandse waterpoloërs zitten in groep B en starten het OKT tegen Duitsland. De top 4 van iedere poule gaat door naar de kwartfinales. In Rotterdam worden de laatste drie tickets voor de Olympische Spelen van Tokio verdeeld.

  Alle deelnemers zijn in de aanloop naar het toernooi een aantal keer getest op het coronavirus.

 2. 12/02/2021

  De Australian Open wordt vervolgd zonder publiek. De Australische autoriteiten hebben een lockdown afgekondigd. Lees hier meer!

 3. 12/02/2021

  NEC en Almere rekenen bij test op 'vol' stadion

  Zowel NEC als Almere City FC heeft ongeveer de helft van de beschikbare toegangskaarten voor de zogeheten Fieldlab-wedstrijden vergeven. Beide clubs mogen binnenkort 1500 supporters ontvangen. Van een stormloop op de beschikbare plekken is geen sprake; heel wat seizoenkaarthouders hebben vragen voordat ze zich als 'proefpersoon' aanmelden voor het experiment.

  ,,We hebben er vertrouwen in dat we richting die 1500 gaan", zegt Luc te Riele, manager corona- en supporterszaken bij NEC, dat zo'n 650 aanmeldingen binnen heeft. De ploeg uit Nijmegen is volgende week zondag tegen De Graafschap als eerste aan de beurt, Almere City FC speelt een week later tegen SC Cambuur met publiek op de tribunes.

  Voor het eerst sinds eind september gaan in Nederland de stadionpoorten weer open voor voetbalfans. NEC en Almere City FC doen mee aan Fieldlabs, een aantal experimenten van de sport- en evenementenbranche waarin diverse onderdelen van de coronabestrijding worden onderzocht.

  Instanews image
  © Pro Shots / Remko Kool — Actie in De Goffert. Jong FC Utrecht player Derensili Sanches Fernandes, NEC player Souffian El Karouani during the match NEC - Jong Utrecht
 4. 11/02/2021

  Kabinet geeft geen toestemming voor NK op natuurijs

  Het kabinet geeft geen toestemming voor het organiseren van een NK marathon op natuurijs. De overheid is na overleg met het Veiligheidsberaad tot de conclusie gekomen dat het vanwege de druk op de zorg en de politie nu niet mogelijk is om een dergelijk evenement te organiseren. Schaatsbond KNSB had eerder in de week een plan van aanpak ingediend. Lees meer. 

 5. 11/02/2021

  Raptors keren dit seizoen niet terug in Toronto

  Toronto Raptors zal ook de rest van het seizoen zijn wedstrijden in de NBA afwerken in Tampa. Door de reisrestricties tussen Canada en de Verenigde Staten vanwege de coronapandemie zit een terugkeer naar eigen land er voorlopig niet in.

  De Raptors meldden in november dat de Amalie Arena in Tampa de thuishaven zou zijn voor de eerste helft van het seizoen. "Florida is ontzettend gastvrij voor ons geweest, daar zijn we dankbaar voor. We willen daarom nog even doorgaan met winnen hier bij onze nieuwe vrienden", zei Raptors-voorzitter Masai Ujiri. "Maar ons hart ligt natuurlijk in Toronto. We kunnen niet wachten om terug te keren."

  De Raptors wonnen tot nu toe twaalf keer, tegen dertien nederlagen. In Tampa won de ploeg zes keer en verloor het vijf wedstrijden. Toronto Raptors is de NBA-kampioen van 2018-2019, toen de inmiddels vertrokken Kawhi Leonard de sterspeler was.