1. 16/09/2020

  Einde zitting

  Daarmee is de behandeling voor vandaag klaar en dit liveblog ook. Vrijdagochtend om 09.30 uur gaat de rechtszaak verder. Dank voor het volgen en graag tot de volgende keer.

 2. 16/09/2020

  'Nee'

  De verdachten blijven voor zich uit staren en verroeren zich amper. Of ze wat willen zeggen na het spreekrecht van de nabestaanden? "Nee", aldus vader Camil A. 

 3. 16/09/2020

  Een groot gemis

  De weduwe van de 34-jarige Artur Sargsyan zegt in haar brief: "Wat had ik graag Artur nog bij mij gehad. Het is ongelooflijk triest dat Artus zijn zoontje niet kan zien opgroeien. Mijn kind heeft geen afscheid van haar pappa kunnen nemen. Deze beslissing heb ik genomen. Haar vader lag vermoord in het mortuarium, dat beeld mocht zij niet zien. Mijn kinderen hebben geen vader meer en ook ik heb elke dag verdriet. En dan weigeren jullie ook nog spijt te betuigen."

  "We hebben het over een viervoudige moord. Vier mensen die in een bedrijfspand zijn geliquideerd. Een unieke zaak in Nederland. Op de vuurwerkramp na was dit één van de grootste politiezaken in de geschiedenis. Er zaten bijna honderd rechercheurs op de zaak. De verdachten zijn alleen gekomen om voor dood en verderf te zorgen. Nu houden ze hun kaken stijf op elkaar."

  "Hopelijk neemt de rechter mee dat de verdachten blijven zwijgen. Ze nemen geen verantwoordelijkheid voor de moorden. Ze laten de nabestaanden met vragen achter en tonen geen berouw." Tot slot laat de advocaat weten dat de weduwe van Artus Sargsyan hoopt dat alle hoofdverdachten een levenslange gevangenisstraf krijgen. 

 4. 16/09/2020

  Pauze

  Ook de nabestaanden van Artur Sargsyan maken gebruik van het spreekrecht. Advocaat Korver leest na een korte onderbreking hun brief voor.