1. 06/06/2020

  Aspinall wint eerste PDC Home Tour

  De Engelse darter Nathan Aspinall heeft zich de beste getoond in de PDC Home Tour, een toernooi waarin de spelers het tegen elkaar opnamen vanuit hun woning. De 28-jarige Brit behaalde in de finalepoule drie overwinningen op rij. De Schot Gary Anderson bleef op twee zeges steken. Hij verloor met 6-5 van Aspinall.

  De Nederlander Jelle Klaasen kon op de laatste avond niet stunten. Hij verloor drie keer.

  Michael van Gerwen, de nummer 1 van de wereld, ontbrak in het deelnemersveld. De Brabander vond onder meer zijn huidige privésituatie, met een pasgeboren baby, een peuter en een drietal honden, niet echt geschikt om aan het thuistoernooi mee te doen. Het evenement werd georganiseerd om de spelers en de fans tijdens de coronacrisis nog wat actie en vertier te bieden.

  Instanews image
  © BSR Agency — Nathan Aspinall.
 2. 06/06/2020

  Bulgaarse voetbalfans negeren coronaregels

  De herstart van de Bulgaarse voetbalcompetitie na een coronapauze van bijna drie maanden is niet zonder wanklank verlopen. De regering had toestemming gegeven om onder bepaalde voorwaarden meteen maar publiek toe te laten. De toeschouwers bij de eerste twee duels van het restant van het seizoen hielden zich echter lang niet allemaal aan het gezondheidsprotocol.

  Op tv-beelden valt te zien dat in sommige stadionvakken de bezoekers dichter op elkaar zaten dan wat er in de voorschriften stond vermeld: per rij mocht om de drie stoeltjes er slechts één bezet zijn. Daarmee zou de gebruikte stadioncapaciteit ongeveer op de maximaal toegestane 30 procent uitkomen, maar de veilige afstand tot elkaar werd in beide stadions zeker niet op alle tribunes in acht genomen.

  Voor het begin van beide duels werd de temperatuur van alle bezoekers, spelers, stafleden en andere betrokkenen opgemeten. Dat blijft waarschijnlijk tot het het einde van het seizoen, dat half juli wordt verwacht.

 3. 05/06/2020

  Djokovic sceptisch over coronaregels bij US Open

  Novak Djokovic heeft zware bedenkingen bij het coronaprotocol dat voor de US Open, die op 31 augustus zouden moeten beginnen in New York, is opgesteld. Volgens de Servische nummer 1 van de wereld gaat het om extreme en deels ook in zijn ogen onmogelijke maatregelen, die volgens de Amerikaanse autoriteiten echter nodig zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  ,,We zouden geen toegang hebben tot Manhattan, we zouden in hotels op de luchthaven moeten slapen en twee of drie keer op corona getest moeten worden", somde de drievoudige kampioen op. ,,We mogen ook maar één begeleider meenemen naar de baan. Dat kan echt niet. Je hebt minimaal een tenniscoach nodig, een conditietrainer en een fysiotherapeut."

  Djokovic sprak van een pakket aan 'rigoureuze' regels. ,,Maar ja, als je wilt meedoen aan de US Open, zal je ze moeten respecteren. Ik heb er begrip voor dat de organisatoren om financiële redenen het toernooi willen laten plaatsvinden. Maar we zullen zien of dat daadwerkelijk ook gaat gebeuren."

  Instanews image
  © BSR Agency — Novak Djokovic.
 4. 05/06/2020

  Solskjaer: hier heeft Manchester eeuwen naar uitgekeken

  Manchester United hervat de competitie in de Premier League op 19 juni met een wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. ,,Hier hebben we eeuwen naar uitgekeken", zegt coach Ole Gunnar Solskjaer. ,,We kunnen niet wachten weer te beginnen. Het enthousiasme van mijn spelers zal net zo groot zijn als aan het begin van het seizoen."

  De omstandigheden zullen in verband met de coronacrisis echter ingrijpend veranderd zijn. Zo zal er, als bijna overal waar het seizoen wordt opgestart, gevoetbald worden zonder publiek. ,,Desondanks verwacht ik een tomeloze inzet van mijn spelers. De opluchting dat ze weer het veld op kunnen is enorm. Het wordt een grote wedstrijd tegen de Spurs en we weten dat we op ons best moeten zijn. We hebben nog twee weken om ons optimaal voor te bereiden."

  Instanews image
  © Action Images via Reuters — Ole Gunnar Solskjaer.
 5. 05/06/2020

  Ook vijf wissels in Serie A

  Na de Bundesliga en de Premier League mogen ook clubs in de Serie A dit seizoen gebruikmaken van vijf in plaats van drie wisselspelers. De Italiaanse competitie begint op 20 juni, in de week ervoor wordt gespeeld om de beker.