1. 26/05/2020

  NHL begint bij herstart direct met play-offs

  Als de NHL weer wordt hervat, gaan direct de play-offs van start. Aan de play-offs mogen wel meer teams meedoen dan normaal gesproken. Gary Bettman, de baas van de beste ijshockeycompetitie ter wereld, kwam vandaag met dat plan.

  24 in plaats van 16 teams zouden aan de play-offs mee mogen doen. Bettman liet weten dat nog niet duidelijk is in welke stadions zal worden gespeeld. Ook is er nog geen uitzicht op een datum van de hervatting van de competitie. Voor 1 juli hervatten de teams de training sowieso niet.

  Het ijshockeyseizoen werd op 12 maart onderbroken vanwege het coronavirus.

  Instanews image
  © AFP — Gary Bettman op archiefbeeld.
 2. 26/05/2020

  Voetbalcompetitie Oekraïne hervat op 30 mei

  De regering van Oekraïne heeft toestemming gegeven om de competitie in de hoogste klasse van het professionele voetbal op 30 mei te hervatten. In verband met de genomen maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus wordt er vooralsnog zonder publiek gespeeld.

  Steeds meer Europese landen komen met plannen voor een herstart van het voetbalseizoen. Een kleine twee weken geleden begon de Duitse Bundesliga als eerste van de grotere competities weer te spelen.

 3. 26/05/2020

  Clubs PL stemmen over volgende fase seizoensherstart

  Enig contact tussen spelers op trainingen toestaan en oefenen in groepen van tien; daarover stemmen woensdag de clubs uit de Premier League. Het betreft de tweede fase van het plan om het voetbalseizoen weer op te starten. De clubs zijn inmiddels wel weer in training, maar in kleine groepen en met anderhalve meter afstand tussen de spelers onderling. Als alles goed gaat zou in fase 3 weer volop kunnen worden getraind zonder enige beperking. Aanvankelijk was het de bedoeling van Project Restart dat op 12 juni weer gevoetbald zou worden. Dat lijkt niet meer haalbaar. Er is nog wel kans op een herstart later in juni. Net als in de Bundesliga zou dit dan zonder publiek gebeuren en met strikte protocollen om het risico van besmetting met het nieuwe coronavirus zo klein mogelijk te houden.

 4. 26/05/2020

  Cilic en Coric doen ook mee aan toernooi Djokovic

  Het deelnemersveld voor het door Novak Djokovic georganiseerde tennistoernooi is vandaag uitgebreid met de Kroaten Marin Cilic en Borna Coric. Eerder lieten de Oostenrijker Dominic Thiem en de Bulgaar Grigor Dimitrov weten mee te doen, net als Djokovic zelf. De 'Adria Tour' gaat van 13 juni tot 5 juli langs Bosnië, Kroatië, Montenegro en Servië. Djokovic kwam op het idee om een eigen toernooi te organiseren omdat het tennisseizoen niet eerder dan 31 juli wordt hervat. De landen in de Balkan zijn relatief licht getroffen door het coronavirus.

  Instanews image
  © AP — Marin Cilic.
 5. 26/05/2020

  Spelers, directie en technische staf Cambuur gaan inleveren

  Spelers, technische staf en directie van SC Cambuur hebben ingestemd met een tijdelijke salarisverlaging. De club zegt het advies te volgen van de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), de spelersvakbonden VVCS en ProProf en de CBV (Coaches Betaald Voetbal). Dit alles om Cambuur door de coronacrisis te helpen.

  Financieel directeur Gerald van den Belt: ,,Het zegt veel dat de selectie unaniem en zonder enige discussie akkoord is gegaan met dit voorstel. Zeker omdat ook het mislopen van de vrijwel zekere promotie iedereen direct in de portemonnee raakt. In plaats van lijdzaam toekijken willen we allemaal onze solidariteit met de club, de supporters en de sponsoren tonen. Meer dan ooit zullen we het samen moeten doen en dit is een goede aanzet en een prachtig signaal."

  Cambuur leek rechtstreeks op promotie naar de eredivisie af te stevenen, totdat de competitie wegens het uitbreken van het coronavirus werd stilgelegd. Bij het beëindigen van het seizoen besloot de KNVB dat er geen club promoveert. Cambuur vocht dit besluit samen met nummer 2 De Graafschap tevergeefs aan bij de rechter.