Bekijk belangrijke updates
 1. 06/04/2020

  Wij sluiten dit liveblog

  Het belangrijkste coronanieuws van vandaag hebben wij hier nog voor je op een rijtje gezet.
  Al het landelijke en internationale coronanieuws kun je blijven volgen in ons landelijke liveblog. Blijf gezond!

 2. 06/04/2020

  Er wordt deze week hard gewerkt aan een pasklaar protocol over wie er bij een dreigend beddentekort nog op de intensive care terechtkan. Duidelijk is al dat na kritiek in ieder geval de 70-plusregel overboord gaat. Dat zegt Diederik Gommers, intensivist bij het Erasmus MC en voorzitter van de landelijke vereniging voor intensive care, tegen deze site.

 3. 06/04/2020

  St. Jansdal ziet een tekort ontstaan van disposable isolatiejassen. Het ziekenhuis met vestigingen in Harderwijk en Lelstad gebruikt duizend isolatiejassen per dag en een nieuwe voorraad gaat nog even op zich wachten. Het ziekenhuis doet uit voorzorg een dringend beroep op bedrijven die binnen enkele dagen een partij disposable isolatiejassen kunnen leveren.

 4. 06/04/2020

  Zeven inwoners van Hasselt en drie mensen uit Genemuiden zijn de afgelopen dagen overleden. De gemeente Zwartewaterland is één van de zwaarst getroffen gemeenten boven de rivieren. Het totaal aantal doden is gestegen naar 28.

  Instanews image
  © Foto Freddy Schinkel — Het centrum van Hasselt is leeg.
 5. 06/04/2020

  Honderden inwoners van Urk gaan op Paaszondag vanuit de deur gezamenlijk zingen. Even voor 9.00 uur zullen de deuren opengaan op Urk. Bewoners posteren zich in de deuropening of voor het huis - om een veilige afstand van elkaar te bewaren. Als de kerkklokken negen keer hebben geslagen, zetten de Urkers massaal een lied in: ‘Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans’ Jeruzalem’. Lees hier hoe het idee ontstond.