1. 24/03/2020

  Let op: dit livelog is gesloten. Vanwege de hoge frequentie van het aantal berichten over het coronavirus zijn wij genoodzaakt eens in de zoveel tijd een nieuw liveblog aan te maken. Verder lezen? Het nieuwe liveblog vind je hier.

 2. 24/03/2020

  Het aantal doden in Duitsland door corona is tot boven de honderd gestegen. Het Robert Koch-Institut, de Duitse variant van het RIVM, meldt vandaag dat er 28 nieuwe sterfgevallen waren waarmee het totaal aantal op 114 komt.

  Het aantal besmettingen groeide met 4764 naar 27.436. Eerder was er voorzichtig optimisme over de de groei die afvlakte. Vandaag blijkt dat de toename toch nog steeds groter wordt.

  Het aantal sterfgevallen ten opzicht van het aantal besmettingen is in Duitsland relatief laag. De oorzaak is waarschijnlijk dat nu in Duitsland nog veel minder ouderen door het virus zijn getroffen dan bijvoorbeeld in Italië. Van de besmettingen in Duitsland is 80 procent jonger dan 60 jaar.

 3. 24/03/2020

  Californië heeft - net als Australië - veel stranden gesloten, waaronder het beroemde strand Laguna Beach. In de hele staat hebben mensen de instructie gekregen binnen te blijven, hoewel buiten sporten nog mag als men anderhalve meter afstand houdt.

  Desondanks hebben enkele burgemeesters ervoor gekozen de stranden te sluiten omdat veel inwoners zich niet aan de afgesproken afstand houden. In heel Californië worden bovendien parkeerplaatsen die de staat beheert bij stranden in Malibu en Venice Beach gesloten, om zo mensen te ontmoedigen op pad te gaan. De Californische gouverneur verwacht dat de maatregelen minstens acht weken duren. Eerder zei president Trump dat het land wellicht volgende week 'weer open kan voor zaken'.

  In Californië voelen zo'n veertig miljoen mensen de effecten van de maatregelen, op landelijk niveau moeten meer dan 150 miljoen mensen thuisblijven, schrijft The New York Times. Het kan per staat verschillen welke maatregelen er gelden. In Californië zijn 2100 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. In de Verenigde Staten ligt het aantal besmettingen op ruim 45.000.


  Instanews image
  © Getty Images — Een uitgestorven boulevard in Venice Beach, LA.
 4. 24/03/2020

  China zal de reisbeperkingen voor Wuhan en de omliggende regio vanaf 8 april opheffen. Dat meldden persbureaus AFP en Kyodo.

  In de stad Wuhan waar het coronavirus begin december uitbrak, ligt de oorsprong van het virus. 

 5. 24/03/2020

  De criminaliteit in België is fors gedaald sinds de uitbraak van het coronavirus. Dat blijkt uit een rondvraag bij verschillende lokale politiekorpsen en wordt bevestigd door Nicholas Paelinck, de voorzitter van de overkoepelende politiekorpsen in het land, zo schrijven Belgische media.

  Volgens Paelinck zijn er nog geen precieze cijfers, maar zou het gaan over een daling van zo'n 30 procent. ,,Er zijn minder verkeersongevallen omdat er minder verkeer op de weg is en er zijn minder vechtpartijen. Maar we zien dat de criminaliteit over de hele lijn daalt.''