1. 19/02/2020

  Dit liveblog is afgesloten.

 2. 19/02/2020

  Meerdere boeren zijn vanavond deels over de snelweg terug naar huis gereden. Op de A12 richting Utrecht en de A4 richting Amsterdam reden meerdere tractoren, meldt Rijkswaterstaat. De politie heeft de boeren van de snelweg begeleid.

  Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zorgden de boeren op de A12 voor een korte vertraging. De zegsman zegt dat er verder geen grote problemen zijn en dat alles ordelijk verloopt. Hij spreekt van een reguliere avondspits.

 3. 19/02/2020

  Meerdere boeren proberen over de snelweg terug naar huis te rijden na het protest in Den Haag. Op de A12 richting Utrecht rijden meerdere tractoren. De politie is in groten getale aanwezig. Ook is zeker een oprit ter hoogte van Bodegraven afgezet .

 4. 19/02/2020

  De uit Den Haag terugkerende boeren lijken op de weg niet voor problemen te zorgen. 

 5. 19/02/2020

  Zeker vier boeren zijn vandaag aangehouden tijdens het protest in Den Haag tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ze maakten zich volgens de politie schuldig aan belediging, opruiing en verstoring van de openbare orde. De politie drong de boeren terug naar de Koekamp.

  Al snel hielden de boeren het protest voor gezien. De tractoren verlaten inmiddels Den Haag. Bij het protest waren enkele duizenden boeren aanwezig. Op weg naar huis mogen de boeren ook niet over autowegen en snelwegen, zegt de politie. Die controleert dan ook extra op rijden onder invloed.