1. 14/03/2019

  Einde

  En daarmee zijn we aan het einde gekomen van het debat rondom de Provinciale Statenverkiezingen in het Balengebouw in Enschede!

  Meer over deze avond later op Tubantia.nl en in de krant van vrijdag. Bedankt voor het volgen, en vergeet 20 maart niet te stemmen!

 2. 14/03/2019

  Partijen over de provincie

  "Zonder provincie bepaalt Den Haag hoe hier de treinen en bussen rijden", aldus GroenLinks.  "Hier voelen mensen zich misschien meer Tukker of Sallander", reageert Eddy van Hijum (CDA). "Maar als je hem zou afschaffen, zouden we hem later weer oprichten omdat we echt een stem in de Randstad nodig hebben."

  Volgens D66 moeten we eens kritisch kijken naar de Waterschappen: "Het lijkt nu overbodig. In elkaar schuiven, niet per se."

  VVD: "Misschien kunnen we wat provinciale besturen samenvoegen om een efficientieslag te maken." 

  50Plus: "De tijd is nu niet rijp, maar zeg nooit nooit."

 3. 14/03/2019

  Vuist

  "Als de provincie Overijssel niet zou bestaan, verliezen we de lobby in Den Haag", aldus Annemieke Wissink van de PvdA. "We hebben die vuist keihard nodig."

  Wat de PVV betreft kan het bestuur van de provincie verdwijnen. "Wij vinden dat er veel geld wordt verbrast. Hevel taken over naar de gemeente. De helft eraf en dan eens verder kijken."

 4. 14/03/2019

  DENK: "We zitten er nog niet eens in, als we nu al tegen gaan zijn...". Het antwoord van Kenan Boz krijgt een applaus en een lach uit de zaal.

 5. 14/03/2019

  Schaf de provincie af?

  De laatste stelling van de avond is voor alle aanwezige politici in het Balengebouw. En dat is een flinke, want hij gaat over hun eigen werk:

  De rol van de provincie is uitgespeeld. Schaf ze maar af!